Acamana Praktijk

Praktijk Acamana, praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Acamana is een term uit het Oud-Sanskriet en vrij vertaald betekent deze term: je ontdoen van lasten, door middel van water uit de rivier over je lichaam te laten stomen. De werkwijze in Praktijk Acamana is er op gericht om lichaam en de geest te harmoniseren, de vitaliteit te versterken en het zelfgenezend vermogen te vergroten. De praktijk is lichaamsgericht. Dat betekent dat bij iedere klacht of disbalans het lichaam als uitgangspunt wordt genomen. Dit kan door middel van massagetechnieken, acupunctuur, cranio-sacraal therapie, viscerale manipulaties eventueel in combinatie met gerichte bewegingstherapie zoals Zhineng Qigong en/of chinese kruidenpreparaten. Zodra er meer balans tussen geest en lichaam is, zal ook je zelfherstellende vermogen worden vergroot. Er kunnen verschillende technieken aangewend worden om deze balans te herstellen. Er wordt altijd in overleg met de cliënt bepaald welke methoden het beste aansluiten bij de zorgvraag.

Filosofie

De grootst genezende kracht ben je zelf en dat is ook het uitgangspunt van de behandelingen. De therapeut  is slechts hulpmiddel om je eigen herstel van balans te realiseren. Dit betekent concreet voor mij dat iemand ook de intentie heeft om zijn of haar toestand te verbeteren en adviezen over voeding, leefstijl en bewustwording ter harte neemt om dit proces van balans vinden te versterken. Om een “probleemsituatie” te verbeteren is het van belang naar het hele plaatje van iemand te kijken: werk/gezinssituatie/leefstijl/voeding/houding in het leven/ je positie als mens op aarde/in deze maatschappij, gerelateerd aan de klachten. Inzicht in belemmerende factoren tot herstel is de eerste stap  in de beweging voorwaarts naar herstel! De chinese filosofie is in deze zin zeer holistisch en neemt deze facetten mee in het vraaggesprek, maar ook in de behandeling van specifieke punten.

“Een mens is in balans wanneer het met beide voeten geaard is in de grond en met het hoofd contact maakt met de hemel/het universum, pas dan is men in staat tegenslagen het hoofd te                                                               bieden en de balans te  hervinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zie ook: www.alternatievegeneeswijzen-info.nl