Naast Qigonglessen voor volwassen richt Move Your Meridans zich met name ook op kinderen.  KinderQigong lessen kunnen in kleine groepen gegeven worden op basisscholen. Deze lessen zijn er op gericht de kinderen bewust te laten bewegen waarbij ze hun concentratie, balans en empathie naar zichzelf en de andere ontwikkelen.  Qigong kan complementair in het onderwijs werken; het leren leren wordt met qigonglessen ondersteund met leren leven: Hoe ga ik met mijn emoties om? hoe benader ik de ander vanuit mijzelf? Hoe blijf ik in balans?

Qigonglessen vergroten de flexibiliteit in lichaam, denken en emoties en zijn hiermee een geweldige aanvulling op de bestaande lessen. De lessen kunnen ook gecombineerd worden met prachtige instrumenten zoals de klankschalen, bellen en koshi’s. Op deze manier kan de muziek tot meer ontspanning  en als begeleiding van de Qi oefeningen  dienen.

Als school kunt u altijd een introductieles aanvragen. Met een introductieles en het kinderboek Thomas ontdekt Qi kunt u zelf als school al de eerste stappen in de wereld van Qigong maken.

De lessen kunnen zowel door Qigong-instructeurs gegeven worden, maar ook zeker door bijgeschoold onderwijzende personeel. Hiervoor hoeft geen dure extra mankracht ingehuurd te worden. De oefeningen kunnen in een tijdsbestek van 10-15 minuten gegeven worden en zijn daarmee een welkome afwisseling in beweging.

“Thomas ontdekt Qi”

Voor de kinderQigong heb ik het boek geschreven “Thomas ontdekt Qi”.  Dit boek bevat een avontuurlijk zomerverhaal met geïllustreerde oefeningen en een CD. Hiermee kunnen docenten al snel met kinderen aan de slag. Het boek is ook bedoeld voor ouders/verzorgers, personeel wat met kinderen werkt die  op een andere manier willen bewegen: mindfull bewegen. Het boek is te koop bij Bol.com en in de praktijk

Kosten in de praktijk bedragen vanaf de kinderboekenweek 2018: 22,50 excl. verzendkosten, bij Bol.com: 26,50 incl. verzendkosten.

Om een indruk te krijgen wat kinder Qigong is kunt u op deze link klikken:

https://www.zhigongonline.com/natasja-smits/video/liedje-de-grote-qi-uit-het-heelal-natasja-smits.

https://www.zhigongonline.com/natasja-smits/video/wie/chi-pang-de-panda

Ouder-Kind workshops

Samen doen, samen beleven. Dat is het motto van de workshops ouder-kind. In anderhalf uur beleef je samen met je kind Qigong. In deze kennismaking maken we gebruik van oefeningen uit het boek “Thomas ontdekt Qi”.  De workshops worden meestal op de zondagmiddagen gegeven en aanmeldingen kunnen via info@moveyourmeridians.nl of info@acamana.nl of via 06-23869675.

Locaties zijn zeer divers. Heeft of kent u zelf een leuke ruimte waar we met  tot 11 personen kunnen staan en bewegen, dan kan ik een workshop organiseren. De kosten voor de workshop bedragen 10 euro. Dit bedrag is zowel voor ouder als kind samen. Tijdens de workshop is er altijd gelegenheid om boek te kopen.

Kinder Qigong