Zhineng Qigong

Qigong is een chinese bewegingsleer die vele vormen kent. Zhineng Qigong is een vorm van medische Qigong die ontwikkeld is door dr. Pang Ming en ook in China erkend wordt als Qigong vorm die wezenlijk effectief blijkt te zijn in het behoud en herstel van gezondheid.

Zhineng Qigong is een praktische bewegingsleer bestaande uit vaststaande oefeningen die allen staand of deels zittend uitgevoerd worden. Een oefening duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten. Door zo’n dagelijkse “gong” (wat letterlijk  gedisciplineerd werken betekent) met Qi (je levenskracht/energie) helpt je vitaliteit te behouden en te herstellen. Dit effect is al merkbaar binnen een week “gongen”.

Qigong is een wezenlijk onderdeel van de TCM. De grondbeginselen van Qigong liggen in de basisbegrippen:  Hemel-Mens-Aarde. De drie-eenheid die een geheel in balans vormt. Bij Qigong wordt Qi uitgewisseld met het eigen lichaam en de Qi (energie) van het Universum (daar waar wij allen deel van uit maken). Meridianen worden geactiveerd in de Qi doorstroming en vitale acupunctuurpunten worden aangewend om de Qi doorstroming te beinvloeden. Door de simpele toegankelijke manier van de oefeningen is het voor iedereen mogelijk dit te doen, ongeacht leeftijd of beperkingen.

De workshops

In de praktijk worden aanvullend onderdelen van Gongs aangeleerd om herstel van disbalans bij klachten te ondersteunen. Daarnaast biedt Praktijk Acamana ook de mogelijkheid tot het volgen van Workshops.

In deze workshops worden de 2 belangrijkste Gongs van Level 1 aangeleerd. Dit zijn de Lift Chi Up, Pour Chi Down (LCUP) en de Three Centre Merges (staande meditatie). In vervolg/verdiepingsworkshops worden meerdere technieken aangeleerd uit Level 2, waarbij met name naast nieuwe technieken ook de oefeningen uit Level 1 verder verdiept worden.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot het volgen van belevingsavonden. Deze avonden staan op zichzelf en kan door iedereen meegedaan worden. De Qigong-oefeningen zijn altijd de basis van Level 1 en 2. De avonden zijn bedoeld voor een ieder die kennis wil maken met Qigong, zijn eigen Qigong technieken wil verfijnen of verdiepen. Belevingsavonden vinden eens per maand op de vrijdagavond plaats.

Interesse in een workshop?

Iedere maand word er op de donderdagavond van 20.00 tot 21.30 een belevingsavond Zhineng Qigong gegeven. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze vorm van meditatie in beweging. Meld je aan voor meer informatie of kijk bij de nieuwe data van cursussen.

Zhineng Zhigong – Move Your Meridians