Nieuws

Op woensdag 10 mei 2023 start er een 6-weekse training van Medical Qigong waarbij u iedere week bijna 2 uur leskrijgt in chanten en de theorie rondom de qiflow van organen. Deze training is bedoeld om de vitaliteit van binnenuit te activeren. Zodra het lichaam weer kan stromen (Qi) en emoties vrij kunnen bewegen is heling mogelijk. Deze unieke training is gebaseerd op de leer van Teacher Ning die al meer dan 25 jaar velen vormen van Qigong en Chinese Medicine bestudeerd. Meer informatie vind u op de pagina Medical Qigong.

Nu we met zijn allen volop in de Coronacrisis zitten vragen veel mensen zich af wat je zelf kunt doen om je weerstand te verhogen. Hierbij wil ik je enkele tips geven die je hierbij kunnen helpen:

1. Verhoog je weerstand door voeding: eet warm, al in de ochtend in de vorm van een soep of havermout met besjes en havermelk (warm). Hierdoor verwarm je direct de maag. De maag staat in Chinese medicine (samen met de milt) voor transformatie van voeding tot Qi en vloeistoffen. Om de maagenergie optimaal te benutten dient voedsel warm en nattig te zijn. Pap en soep zijn daar goede voorbeelden van. De voeding kan zo makkelijk getransformeerd worden tot wat wij nodig hebben.
Denk ook aan de kleuren die een rol spelen in Chinese medicine: de 5 elementen van vuur (hart-rood), aarde (milt/maag-oranje/geel), metaal (long-wit), water (nier-zwart) en hout (lever-groen) en verwerk dit in een soep: tomaat/paprika, kippensoep (geel en zeer goed voor de weerstand als de botjes lang zijn meegetrokken in de soep), zwarte bonen, tauge, paksoy (wit en groen), bladgroenten, asperges!, Shii-take: bevat interferon, een stofje dat virussen aanvalt In de cel.
Gebruik gember: geraspt, geperst in warm water als thee/ Verwarmt het lichaam en helpt de Qi goed te circuleren door ons lichaam.
Vermijd koude en zuivel zo veel mogelijk: Koude koelkastprodukten en zuivel legt de maagfunctie plat. De transformatie wordt vertraagd en dit werkt verslijmend, iets wat je met een gevaarlijk longvirus zoveel mogelijk wilt voorkomen.
2. Kruiden: Neem indien mogelijk als je longen of weerstand al verzwakt zijn extra kruiden in. In de praktijk of via telefonisch consult kunnen we kijken wat belangrijk is om nu in te nemen ter ondersteuning.
3. Qigong: Praktijk Acamana biedt de mogelijkheid om Zoomsessies te volgen van Qigonglessen. Hierin kun je ook privesessies volgen voor Qigongles. Qigong is een krachtige methode om de weerstand te verhogen, de rust te bewaren en de Qi sterk door de longen te laten stromen.
4. Lach!, glimlacht iedere dag, heel bewust naar jezelf, naar je longen, naar je lijf. Het doet het geweldig tot nu toe! wees daar dankbaar voor. Lachten helpt de Qi in longen, hart en lever te circuleren, zodat er geen stagnaties ontstaan.

Veel succes met deze adviezen, blijf glimlachen en gezond! U kunt mij altijd om advies contacten.

In verband met de Coronacrisis is besloten alle handelingen die binnen 1,5 meter afstand van iemand plaatsvinden stil te leggen tot in ieder geval 28 april 2020 met de kans op verlenging van deze periode.
Dit betekent dat de praktijk voor directe behandelingen gesloten is.
Er is wel de mogelijkheid om telefonisch contact te hebben voor overleg, bestellen van kruiden en het ophalen van kruidenformules.
Daarnaast biedt de praktijk mogelijkheden om via Zoom Qigonglessen kosteloos te volgen. De eerstvolgende data hiervan is vrijdag 3 april, gevolgd door vrijdag 10 april om 19.30 tot 20.30.

Aankondiging les kinderQigong door Master Zhao

Vrijdag 18 oktober is er speciaal voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar een Qigongles gegeven door Master Zhao. Met zijn enthousiaste kennis zal hij kinderen leren hun mindset zo te gebruiken dat ze meer focus en emotionele balans ontwikkelen. De bijzondere manier van Qigong oefeningen helpen de kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten. Een kind dat op zichzelf vertrouwd zal groeien, grenzen verleggen en zich telkens opnieuw verbazen over zijn/haar eigen mogelijkheden.

Opgave kan via: info@moveyourmeridians.nl of via app: Natasja Smits 06-23869675

Dit najaar zijn er weer een aantal belevingsavonden Qigong in Duiven. Op deze avonden ervaar en leer je Qigong. Of je nu beginner bent of al vaker Qigong beoefend hebt, je haalt er altijd iets uit voor jezelf. In een klein gezelschap beoefen je Qigong-oefeningen die je eigen Qi (levenskracht) versterken. Een sterke Qi zorgt voor vitaliteit, emotionele en fysieke balans. De avonden zijn een combinatie van fysieke oefeningen, mentale oefeningen, meditaties en chanten (klanken die de Qi in de organen laat circuleren). Soms wordt een avond ook afgesloten met klankschalen waarbij men heerlijk ontspannen kan liggen.
De avonden worden gegeven in de Basisschool Groene Ring Noord in de Schoolstraat te Duiven
De kosten zijn 10 euro per avond
Aankomende data zijn:

Vrijdag 27 sept 19.30 – 21.00
Vrijdag 1 nov 19.30 – 21.00
Vrijdag 29 nov 19.30 – 21.00

Opgave kan via mail: info@moveyourmeridians.nl of via app: 06-23869675
Graag tot ziens!

Natasja Smits