Wat is medical Qigong?

Medical Qigong is een vorm van Qigong waarbij vele Qigongvormen en de leer van Classical Chinese Medicine samenvloeien in een reeks van orgaanoefeningen waarbij gebruikt wordt gemaakt van klanken, tapping, guasha en meditaties. De training is gebaseerd op de leer van Teacher Ning die al meer dan 25 jaar Qigongvormen en Chinese Medicine bestudeerd.
Al onze organen vibreren op hun eigen energie. Zolang deze energie (Qi) vrij kan stromen in de juiste richting voelen wij ons vitaal. Maar door virussen, emoties en leefstijl kunnen deze stroomrichtingen van Qi geblokkeerd of verstoord raken. Hier onstaat verlies van vitaliteit en ziekte. Door ons te concentreren op de juiste richting van de Qiflow middels chanten en specifieke oefeningen kunnen we deze orgaanflow weer revitaliseren.

Voor wie is medical Qigong?

Medical Qigong is voor iedereen geschikt. Men hoeft niet in een opperste staat van lenigheid of gezondheid te zijn. Ook mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten hebben baat bij medical Qigong. Medical Qigong kan worden ingezet om de gezondheid te versterken na ziekte, herstel na oncologisch traject, burn out, long covid, depressie, noem maar op. Daar waar ziekte en symptomen verstrengeld raken met emoties is het zinvol om de doorstroming van Qi weer op gang te krijgen. Medical Qigong geeft een dieper inzicht in je eigen drijfveren, emoties en hoe we handelen.

Wie geeft de training?

Natasja Smits geeft de training Medical Qigong voor zowel groepen als in individuele coaching in de praktijk.
Ik ben sinds 2009 met Qigong in aanraking gekomen en heb de lerarenopleiding level 1 en 2 gevolgd, de masterclasses level 1, 2 en 3 en de trainingen van Teacher Ning medical Qigong.

Groepslessen vinden plaats op locatie. Privelessen/coaching vinden plaats in de praktijk van Acamana.

Welke trainingsmogelijkheden zijn er?

Deze eerste unieke training
zal gegeven worden in Zevenaar in 6 wekelijkse lessen van bijna 2 uur.

In zes weken tijd leer je de orgaanklanken en de bijbehorende oefeningen aangevuld met theoretische ondersteuning in een syllabus.

De data zijn:
Woe 10, 17, 24, 31 mei en 7, 14 juni van 9.30 tot 11.15 in Verenigingsgebouw Ons Huis.
Kosten: 150 euro incl koffie en thee
Opgave kan via info@acamana.nl