Verhoog je weerstand in deze kwetsbare tijd

Nu we met zijn allen volop in de Coronacrisis zitten vragen veel mensen zich af wat je zelf kunt doen om je weerstand te verhogen. Hierbij wil ik je enkele tips geven die je hierbij kunnen helpen:

1. Verhoog je weerstand door voeding: eet warm, al in de ochtend in de vorm van een soep of havermout met besjes en havermelk (warm). Hierdoor verwarm je direct de maag. De maag staat in Chinese medicine (samen met de milt) voor transformatie van voeding tot Qi en vloeistoffen. Om de maagenergie optimaal te benutten dient voedsel warm en nattig te zijn. Pap en soep zijn daar goede voorbeelden van. De voeding kan zo makkelijk getransformeerd worden tot wat wij nodig hebben.
Denk ook aan de kleuren die een rol spelen in Chinese medicine: de 5 elementen van vuur (hart-rood), aarde (milt/maag-oranje/geel), metaal (long-wit), water (nier-zwart) en hout (lever-groen) en verwerk dit in een soep: tomaat/paprika, kippensoep (geel en zeer goed voor de weerstand als de botjes lang zijn meegetrokken in de soep), zwarte bonen, tauge, paksoy (wit en groen), bladgroenten, asperges!, Shii-take: bevat interferon, een stofje dat virussen aanvalt In de cel.
Gebruik gember: geraspt, geperst in warm water als thee/ Verwarmt het lichaam en helpt de Qi goed te circuleren door ons lichaam.
Vermijd koude en zuivel zo veel mogelijk: Koude koelkastprodukten en zuivel legt de maagfunctie plat. De transformatie wordt vertraagd en dit werkt verslijmend, iets wat je met een gevaarlijk longvirus zoveel mogelijk wilt voorkomen.
2. Kruiden: Neem indien mogelijk als je longen of weerstand al verzwakt zijn extra kruiden in. In de praktijk of via telefonisch consult kunnen we kijken wat belangrijk is om nu in te nemen ter ondersteuning.
3. Qigong: Praktijk Acamana biedt de mogelijkheid om Zoomsessies te volgen van Qigonglessen. Hierin kun je ook privesessies volgen voor Qigongles. Qigong is een krachtige methode om de weerstand te verhogen, de rust te bewaren en de Qi sterk door de longen te laten stromen.
4. Lach!, glimlacht iedere dag, heel bewust naar jezelf, naar je longen, naar je lijf. Het doet het geweldig tot nu toe! wees daar dankbaar voor. Lachten helpt de Qi in longen, hart en lever te circuleren, zodat er geen stagnaties ontstaan.

Veel succes met deze adviezen, blijf glimlachen en gezond! U kunt mij altijd om advies contacten.